Hyvä peli, kirvelevä tappio

Turku Titans joutui taipumaan ensimmäisen kerran tällä kaudella, kun Helsinki Chiefs vei tiukan kärkikamppailun nimiinsä lukemin 10-9. Urheilupuiston yläkentällä nähtiin koko ilmaisen sisäänpääsyn edestä vauhdikasta lacrossea. Titansin hyvästä loppukiristä huolimatta pisteet matkasivat Helsinkiin.

Vanhojen verivihollisten mittelö alkoi turkulaisittain mainiosti, kun Niko Aho päätti rynnistyksensä tarkkaan pomppuvetoon jo alle minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisen neljänneksen kuluessa päälliköt kuitenkin osoittivat, etteivät he olleet haudanneet sotakirvestään lopullisesti Vaasan seudulle. Kahdeksan minuutin kieppeillä Mikael Lindqvist upotti pallon Lauri Uusitalon selän taakse ja toi Chiefsin tasoihin. Helsinkiläisten riumu oli lyhytikäinen, sillä ottelun turkulaishahmo Anssi Kaisalmi vei ensimmäisellään Titansin johtoon vain minuuttia myöhemmin. Toiselle neljännekselle lähdettiinkin Titansin komennossa. Turkulaisten maalilla Uusitalo nappasi muutaman manion torjunnan ja piti titaanit vakuuttavasti johdon syrjässä kiinni.

Toinen neljännes ehti vanhentua nelisen minuuttia, kun Chiefs tuli tasoihin. Jo lähes nollakulmaan ajautunut Antti Haikala uitti yllättäen pallon hölmistyneen Uusitalon taakse ja toi Chiefsin tasoihin. Viisi minuuttia myöhemmin ottelun helsinkiläishahmo Arttu Kettula paukutti ylivoimalla jeevesit johtoon. Titansilla oli läpi ottelun ongelmia Chiefsin hyvin toimineen ylivoimapelin kanssa, eikä Kettula erehtynyt saatuaan maukkaan vetopaikan. Titans kampesi itsensä tasoihin Anssi Kaisalmen toimesta. Titansin fanikatsomon suosikki sai syötön Chiefsin puolustuksen taakse ja antoi tykkinsä puhua. Vielä ennen puoliaikaa Samuli Harala päätti ajonsa suoraan zeniitistä lähteneeseen laukaukseen. Auringonsädettä pitkin kiitänyt pallo löysi tiensä Titansin maaliin, ja näin Chiefs lähti tauolle maalin johdossa.

Kolmas neljännes lähti käyntiin turkulaisittain mollivoittoisesti. Tutkapari Kettula-Kärki toimitti jälleen ylivoimalla pallon puolet pelistä ahkeroineen Juri Elosen taakse. Petja Kärki tarjoili ja Kettula viimeisteli. Titans tuli jälleen maalin päähän Niko Ahon maalilla, johon maukkaan syötön tarjoili Jimi Wiren. Turkulaisilla oli kolmannella neljänneksellä omat paikkansa, mutta viimeistely ontui. Erityisesti Jussi Kokkolan maalivainu oli pahasti hukassa. Chiefs ei antanut Titansille lainkaan siimaa, vaan rankaisi armotta. Pari maalia erän loppuun takasi helsinkiläisille kolmen maalin etumatkan viimeiselle neljännekselle lähdettäessä.

Viimeinenkin neljännes alkoi Chiefsin komennossa. Vakuuttavassa vireessä ollut Kettula piiskasi pallon verkkoon heti muutaman minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen tahtipuikon otti haltuunsa maaottelutauon jälkeen ison veden taakse pelaamaan matkaava Kaisalmi. Hän sai keskikentällä pallon ja ravasi läpi Chiefsin puolustuksen. Väkevä ajo päättyi häkellyttävään behind-the-back –laukaukseen, joka painui vastustamattomasti Kinnusen selän taakse. Chiefs vastasi Kettulan osumalla.  Titans ei takaiskumaalista lannistunut, vaan sihtiään aavistuksen hakenut Jarno Aaltonen osui lopulta maalipuiden väliin. Hirmuisessa iskussa ollut Kettula iski kuitenkin jälleen ylivoimalla. Jeevesien momentumin katkaisi toinen Kaisalmen suvereeni esitys. Harhautuslaukaus vei Pentti Pekkosen etsimään muurahaisia yläkentän pinnasta, ja Kaisalmi poimi hieman karanneen pallon tallettaen sen verkon perukoille.  Titansin niskaan satoi kuitenkin kylmää vettä hetkeä myöhemmin – Kettula viimeisteli illan viidennen osumansa vieden Chiefsin 10-7 johtoon.

Lopusta muodostui melkoinen jännitysnäytelmä. Ensin Kaisalmi kuroin jeevesien etumatkaa illan viidennellään. Tämän jälkeen Markus Mattila otti jäähyn valssista, johon tuomarikaksikko ei löytänyt tanssipartneria. Alivoimasta huolimatta Roope Jokela kairasi Kokkolan syötöstä Chiefsin maalista pallon mentävän reiän, ja Titans oli enää maalin päässä. Kaisalmi otti vielä aloitusvoiton, mutta kiri tyrehtyi helsinkiläisten vahvaan puolustukseen.

Chiefs vei siis kauden ensimmäisen verivihollisten kamppailun nimiinsä yhden maalin turvin. Titansilla ei ole kuitenkaan syytä laittaa päätään puskaan, sillä ottelu oli kokonaisuudessaan vauhdikasta katsottavaa. Molemmilla oli omat etsikkoaikansa, mutta lopulta Chiefsin kokemus ja tehokas viimeistely ratkaisivat pisteiden kohtalon. Varsinkin helsinkiläisten murhaava ylivoima oli turkulaisille myrkkyä. Ilta-auringon kultaamalla yläkentällä nähtiin hyvä lacrossepeli, jollaisia soisi nähtävän Suomen kentillä useamminkin.

Titansin tehot:
Anssi Kaisalmi 5+0
Niko Aho 2+0
Roope Jokela 1+1
Jimi Wiren 0+2
Jarno Aaltonen 1+0
Jussi Kokkola 0+1