Titansin miehille kauden toinen Suomen mestaruus

Titansin miehet veivät eilen pitkään haussa olleen field-mestaruuden tyylipuhtaasti nimiinsä. Helsinki kaatui lukemin 9-4. Mestaruustaisto alkoi turkulaisittain synkästi, kun Chiefsin monivuotinen kärkihyökkääjä Petja Kärki laittoi pallon verkon perukoille. Tämän jälkeen ensimmäisellä neljänneksellä kentällä oli vain yksi joukkue. Titans takoi viisi maalia ja otti pelin hallinnan totaalisesti itselleen. Titansilta maaliverkkoa venytti muun muassa finaalin parhaaksi pelaajaksi valittu Roope Jokela, joka osui ensimmäisellä neljänneksellä kahdesti.

Puoliajan jälkeen Helsinki pääsi paremmin peliin mukaan, mutta titaanien johto ei ollut missään vaiheessa todella uhattuna. Kriittisillä hetkillä Titans pystyi jälleen luottamaan Lauri Uusitaloon, joka venyi muutamaan maagiseen torjuntaan. Titansin miesten kausi oli täysosuma: boxilla pohjustettu tupla täydentyi nyt field-kullalla.

Naisten puolella kausi päättyi keskinäiseen välienselvittelyyn, kun Ladies ja Girls pelasivat pronssista. Kokemus oli mitalipelissä rautaa Ladiesin vieden kolmannen sijan nimiinsä 14-4. Junnut antoivat kuitenkin leideille oivan vastuksen pitäen pelin tasaisena ensimmäisellä puoliajalla. Ylipäätään Girlsien neljäs sija oli upea saavutus nuorelta joukkueelta.

Junnuissa pikkutitaanit joutuivat tyytymään neljänteen sijaan. LTU:lle kärsitty tappio pronssiottelussa veti mielet matalaksi, mutta kauden mittaan huimasti kehittyneet junnut voivat olla ylpeitä sisukkaasta taistelustaan. Ensi kauteen jäi varmasti paljon menestysnälkää, joten ei muuta kuin pienen tauon jälkeen mailat käteen ja kohti treenejä.

Kaiken kaikkiaan Turun alue oli tällä kaudella harvinaisen menestyksekäs. Miesten lisäksi mestaruus matkasi Turkuun junnuissa, kun Tuto vei kultamitalit dramaattisen jatkoaikaratkaisun myötä. Junnujen pronssi meni siis LTU:lle, jonka miehet sijoittuivat avauskaudellaan hienosti viidenneksi. Naisissa Titans napsi sijat kolme ja neljä. Turun alueella lacrosse kasvaa ja kehittyy, hienoa!